Save the date

Beste vrienden en belangstellenden,

Helaas hebben we om diverse redenen, in overleg met alle betrokkenen, moeten besluiten ook dit jaar online te gaan. Dat betekent dat studenten van alle bovengenoemde conservatoria de Focus Day vanuit hun eigen gebouw bijwonen.

Mocht u ons willen volgen op deze dag, van harte welkom! U kunt inloggen door de volgende Zoom-link te gebruiken: Meeting ID: 289 218 8886 / Passcode: 890753.

Meer informatie vindt u op onze nieuws pagina.

Het bestuur van de Jan Pustjens Foundation

Jan Pustjens Focus Day - 15 januari 2023

Beste vrienden en belangstellenden,

We zijn enorm blij dat we a.s. zondag eindelijk weer live mogen gaan met onze Jan Pustjens Focus Day bij het Conservatorium van Amsterdam, en dan ook meteen met een heel bijzondere editie!

De Jan Pustjens Foundation verleende een compositieopdracht aan Nick Woud i.v.m. zijn pensionering vorig jaar als solo-paukenist van het Koninklijk Concertgebouworkest en zijn aanstaande pensionering eind dit seizoen als docent van het Conservatorium van Amsterdam. Zijn compositie ‘Binding’ voor paukensolo + 6 slagwerkers o.l.v. Herman Rieken zal de opening zijn van het avondprogramma. Er wordt per conservatorium 1 student afgevaardigd om deel te nemen aan dit werk.
 
In de ochtend wordt de wereldpremière van Binding voorbereid o.l.v. Herman Rieken in aanwezigheid van de componist. Tussen 13:00 en 17:00 uur spelen de diverse ensembles van de conservatoria bekend orkest-slagwerk-repertoire en worden daarin gecoacht, niet door hun eigen docent, maar een docent van een ander conservatorium.
Een spannende kruisbestuiving!
 
Ook zijn we zeer vereerd met de toestemming van regisseur Carmen Cobos en producent Kees Rijninks voor de voorvertoning van hun documentaire ‘De Koninklijke Republiek’.
De documentaire sluit prachtig aan op het thema van deze dag, ‘De slagwerksectie in het symfonieorkest’.

Het avondprogramma start om 19:30 uur.

Wij verheugen ons zeer op uw komst!
 
Met vriendelijke groet,
 
Het bestuur van de Jan Pustjens Foundation

 

Dag- en avondprogramma Focus Day - 15 januari 2023
 
10:00-10:15
Welkom
 
10:15-12:30
Repetitie Woud - Binding o.l.v. Herman Rieken

Yifan Du (Conservatorium van Amsterdam)
David van Keulen (ArtEZ Arnhem)
Baue Kunstman (Koninklijk Conservatorium Den Haag)
Anastas Paev (Codarts Rotterdam)
Andrè Neto (AMPA Tilburg)
Colin Crandal (Conservatorium Maastricht Zuyd)
Nóra Takács (Prins Claus Conservatorium Groningen)

 
13:15-14:00
Rotterdam speelt Kodály - Háry János Suite
spelers: David Kuyken, Joep de Mooij, Rens Rutten, Nikita Nikolova, Bart Wijnings, Thomas Waller, Hugo Pereira.
master: Nick Woud (Conservatorium van Amsterdam)
 
14:00-14:45
Amsterdam speelt Hindemith - Sinfonische Metamorphosen
spelers: Marcel Wheatley, Agostinho Sequiera, Elías Blanco, Keith Ng, Ambro Golachowski
master: Chris Leenders (Codarts Rotterdam)
 
14:45-15:30
Den Haag speelt Rimsky-Korsakov - Sheherazade
spelers: Dario Anton, Baue Kunstman, Diogo Marques, Joao Borralho, Dimitris Pliatsikas, Kalina  Bladovska
master: Peter de Vries (AMPA Tilburg)
 
15:30-16:15
Groningen speelt Britten - The Young Person’s Guide to the Orchestra
spelers: Hidde Postma, Ivo Stoyanov, Mihály Endrédi, Kacper Kolasinski, Nóra Takács , Albert González García, Juan Pablo Vega Vargas
master: Martin Geessinck (ArtEZ Arnhem)
 
16:15-17:00
Tilburg speelt Bernstein - Symphonic Dances from ‘West Side Story’
spelers: Andrè Neto, Don Wolters, Belmiro Rebeiro, Ferdy Mommers, Bruno Martins
master: Niels Meliefste (Koninklijk Conservatorium Den Haag)
 
19:30  Avondprogramma

Binding - Nick Woud o.l.v. Herman Rieken (10’)
(Nick zal voorafgaand aan de uitvoering een korte toelichting geven)

Vertoning ‘De Koninklijke Republiek’ (85’)

± 21:15   Feestelijke afsluiting (iedereen is hierbij van harte welkom)
 
± 22:00   Einde

Jan Pustjens

Jan Pustjens was een begenadigd slagwerker die nationaal en internationaal furore maakte. Hij was als solo slagwerker verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest.

Nieuws

Beste vrienden en belangstellenden,

We zijn enorm blij dat we a.s. zondag eindelijk weer live mogen gaan met onze Jan Pustjens Focus Day bij het Conservatorium van Amsterdam, en dan ook meteen met een heel bijzondere editie!

Op zondag 7 februari vond in de Bernard Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam voor de 7e keer de JP FocusDag plaats. Het thema was “improvisatie”. De samenwerking met de master van dit jaar, Alexandre Babel van Eklekto, Geneva Percussion Center, was uitermate geslaagd.

In 2018 bezocht de Jan Pustjens Stichting het TROMP slagwerk concours om een ​​speciale prijs uit te reiken om een ​​jong talent verder te ondersteunen. De prijs werd uitgereikt aan Elliott Gaston-Ross! We wensen hem het allerbeste in zijn veelbelovende carrière en muzikale reis!

Op donderdag 12 april 2018 kwamen we (mijn moeder, Ramon Lormans , en ik) na een lange reis aan in Hiroshima. We werden opgehaald door een moeder van éen van de ensemble-leden van het Hiroshima Junior Marimba Ensemble. De mensen van de organisatie waren erg attent, lief en wilden dat alles ging volgens plan.
Filmimpressie van de 3de Jan Pustjens Focus Day op 28 januari 2018 gehouden in de Bernard Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam.
JP Focus Day 2018, op 28 januari jl. werd een zeer succesvolle dag die in het teken stond van een unieke masterclass van Zoltán Rácz

Graag verwijzen wij u naar de Engelse site - zie rechtsboven - voor de leuke bijdrages van Mervyn Groot en Sven Hoscheit, naar aanleiding van support van de Stichting die zij hebben ontvangen, voor de verdere ontwikkeling van hun projecten.