Save the date

Beste vrienden en belangstellenden,

Helaas hebben we om diverse redenen, in overleg met alle betrokkenen, moeten besluiten ook dit jaar online te gaan. Dat betekent dat studenten van alle bovengenoemde conservatoria de Focus Day vanuit hun eigen gebouw bijwonen.

Mocht u ons willen volgen op deze dag, van harte welkom! U kunt inloggen door de volgende Zoom-link te gebruiken: Meeting ID: 289 218 8886 / Passcode: 890753.

Meer informatie vindt u op onze nieuws pagina.

Het bestuur van de Jan Pustjens Foundation

Filmimpressie Focus Day 2018

18-04-2018

Filmimpressie van de 3de Jan Pustjens Focus Day op 28 januari 2018 gehouden in de Bernard Haitink Zaal van het Conservatorium Amsterdam, gemaakt door Laura Hermanides.

'Iron Velvet’ voor slagwerksextet werd geschreven door Arnold Marinissen. ter nagedachtenis aan de prominente Nederlandse slagwerker en expert op de snare drum Jan Pustjens, die op 7 januari 2011 overleed.
In dit werk speelt de snare drum dan ook een leidende rol, met haar ijzeren impact en kracht om een ensemble te aan te voeren, en tegelijkertijd haar vermogen om te begeleiden. De muziek reikt van extravert en vastberaden tot zachtmoedig en introspectief – twee aspecten van slagwerk, twee kanten van een persoonlijkheid. 

'Iron Velvet’ werd geschreven in opdracht van de Jan Pustjens Foundation. De première vond plaats op 28 januari 2018 ter gelegenheid van de derde Jan Pustjens Focus Day, in de Bernard Haitinkzaal / Conservatorium van Amsterdam, door Sven Hoscheit, Richard Jansen, Ramon Lormans, Herman Rieken, Agostinho Sequeira en Rachel Zhang. 

Jan Pustjens

Jan Pustjens was een begenadigd slagwerker die nationaal en internationaal furore maakte. Hij was als solo slagwerker verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest.

Nieuws

In 2018 bezocht de Jan Pustjens Stichting het TROMP slagwerk concours om een ​​speciale prijs uit te reiken om een ​​jong talent verder te ondersteunen. De prijs werd uitgereikt aan Elliott Gaston-Ross! We wensen hem het allerbeste in zijn veelbelovende carrière en muzikale reis!

Op donderdag 12 april 2018 kwamen we (mijn moeder, Ramon Lormans , en ik) na een lange reis aan in Hiroshima. We werden opgehaald door een moeder van éen van de ensemble-leden van het Hiroshima Junior Marimba Ensemble. De mensen van de organisatie waren erg attent, lief en wilden dat alles ging volgens plan.
Filmimpressie van de 3de Jan Pustjens Focus Day op 28 januari 2018 gehouden in de Bernard Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam.
JP Focus Day 2018, op 28 januari jl. werd een zeer succesvolle dag die in het teken stond van een unieke masterclass van Zoltán Rácz

Graag verwijzen wij u naar de Engelse site - zie rechtsboven - voor de leuke bijdrages van Mervyn Groot en Sven Hoscheit, naar aanleiding van support van de Stichting die zij hebben ontvangen, voor de verdere ontwikkeling van hun projecten.