Save the date

Beste vrienden en belangstellenden,

Helaas hebben we om diverse redenen, in overleg met alle betrokkenen, moeten besluiten ook dit jaar online te gaan. Dat betekent dat studenten van alle bovengenoemde conservatoria de Focus Day vanuit hun eigen gebouw bijwonen.

Mocht u ons willen volgen op deze dag, van harte welkom! U kunt inloggen door de volgende Zoom-link te gebruiken: Meeting ID: 289 218 8886 / Passcode: 890753.

Meer informatie vindt u op onze nieuws pagina.

Het bestuur van de Jan Pustjens Foundation

Jan Pustjens

Jan Pustjens, werd geboren op 31 oktober 1946 en was in leven een begenadigd slagwerker die nationaal en internationaal furore maakte. Tot zijn dood was hij als solo slagwerker verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarnaast was hij hoofdvakdocent slagwerk en coördinator aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij decennia lang talloze talenten onderwees en hen hielp bij hun muzikale en persoonlijke ontwikkeling.

Hij volgde zijn opleiding aan het conservatorium van Maastricht, waar hij cum laude slaagde. Nog tijdens zijn studie werd hij aangesteld als eerste slagwerker en paukenist bij het orkest van Opera Forum in Enschede. Na zijn examen in 1968 verkreeg hij de functie van eerste slagwerker in het Nederlands Philharmonisch Orkest te Amsterdam. In 1974 werd hij aangesteld om dezelfde positie te bekleden bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Vier jaar later promoveerde hij tot solo slagwerker.

Als gepassioneerd sterspeler trok hij de hele wereld door en met dezelfde passie en energie gaf hij jarenlang clinics en masterclasses door heel Europa, Azië en de Verenigde Staten. Hij was één van de voortrekkers van het slagwerk, zowel in Nederland als mondiaal.
In 1983 opende hij tegelijkertijd in de hoofdstad een bedrijf op het gebied van handel in slagwerk en aanverwante artikelen: Pustjens Percussion Products B.V. PPP is sinds jaar en dag toonaangevend op slagwerkgebied en levert wereldwijd nog steeds deze producten, thans onder leiding van zijn latere compagnon. Naast zijn buitengewone muzikale talent was Jan ook een succesvol ondernemer.

Jan Pustjens overleed op 64-jarige leeftijd (7 januari 2011) in Amsterdam. Hij ontving de persoonlijkheidsprijs van de PASNL, de Nederlandse afdeling van de Percussive Arts Society, die werd uitgereikt wegens zijn bijzondere inzet voor het Nederlandse slagwerk en de promotie daarvan op mondiaal niveau, als speler en ook als pedagoog.

Jan Pustjens

Jan Pustjens was een begenadigd slagwerker die nationaal en internationaal furore maakte. Hij was als solo slagwerker verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest.

Nieuws

In 2018 bezocht de Jan Pustjens Stichting het TROMP slagwerk concours om een ​​speciale prijs uit te reiken om een ​​jong talent verder te ondersteunen. De prijs werd uitgereikt aan Elliott Gaston-Ross! We wensen hem het allerbeste in zijn veelbelovende carrière en muzikale reis!

Op donderdag 12 april 2018 kwamen we (mijn moeder, Ramon Lormans , en ik) na een lange reis aan in Hiroshima. We werden opgehaald door een moeder van éen van de ensemble-leden van het Hiroshima Junior Marimba Ensemble. De mensen van de organisatie waren erg attent, lief en wilden dat alles ging volgens plan.
Filmimpressie van de 3de Jan Pustjens Focus Day op 28 januari 2018 gehouden in de Bernard Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam.
JP Focus Day 2018, op 28 januari jl. werd een zeer succesvolle dag die in het teken stond van een unieke masterclass van Zoltán Rácz

Graag verwijzen wij u naar de Engelse site - zie rechtsboven - voor de leuke bijdrages van Mervyn Groot en Sven Hoscheit, naar aanleiding van support van de Stichting die zij hebben ontvangen, voor de verdere ontwikkeling van hun projecten.